Biluthyrning Island

Biluthyrning Island

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 20 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i 1 år. Förare under 25 år kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare.

Säkerhetsbälte är obligatoriskt och det är högertrafik. 'Äventyr' ute i terrängen medför dryga böter på Island, så med andra ord bör man inte ge sig in på 'omärkta vägar'. Man bör också vara uppmärksam på ryttare till häst. Boskap (alla tamdjur) har alltid företräde.

Följande hastighetsbegränsningar gäller på Island: i städer 31 mph/50 km/h, på landsväg 49 mph/80 km/h och på motorväg 55 mph/90 km/h.

Att köra på Island med hyrbil

Island har omkring 1 300 mil vägar. Man bör observera att endast 460 mil är asfalterade. Väg 1 är den långa ringvägen som förbinder Reykjavik med alla de andra städerna längs kusten. Vägen sträcker sig längs hela kustlinjen, Islands inland är knappt bebott. Den betydande vägen är 133,9 mil lång och består huvudsakligen av asfalt även om några delar är grusbelagda.

De främsta sevärdheterna på Island är dess källor, gejsrar och vattenfall. Vidare består landet av torrmossar, lavar och grässlätter. Det arktiska ökenliknande landskapet utstrålar en ödslig stämning även om detta kanske just är anledningen till dess skönhet och att det är så omtyckt. Dessutom är Island ett land som perfekt kan utforskas med bil.

Att hyra bil på Island

Tack vare att landet är så lättillgängligt med bil finns många biluthyrningsföretag på Keflavik flygplats. Bland biluthyrningsföretagen hittar man Akureyrar, Alamo, Atlas, Avis, Budget, Europcar, Hertz och National.

Ett annat alternativ är att boka en bil genom EasyTerra, en webbsida som jämför priserna mellan lokala biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.