Tjänster

Service

Hotell

Det närmaste hotellet är det enkla Alex Motel (tel: +354(0)421 2800) med stugor, sovsalar och campingplatser. Det går en gratis flygbuss till detta hotell. I Keflavik kan man välja mellan Hotel Keflavik (tel: +354(0)420 7000) och Icelandair Flughotel (tel: +354(0)421 5222). För information om fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av olika hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Leifur Eiríksson flygterminal har ett stort utbud av affärer. I motsats till hur det är på många andra flygplatser erbjuds taxfreeprodukter när man anländer. Eftersom alkoholhaltiga drycker är mycket dyra på Island så köper de flesta resenärer inte det här, inte ens islänningarna.

Det finns ett fåtal barer och restauranger. En del av Café Europe (flygningar till det europeiska fastlandet) och Café International (flygningar till USA och Storbritannien) utgörs av en à la carte restaurang.

Bagage

Bagagehanteringen på Keflavik flygplats är mycket effektiv. Polisstationen i terminalen (tel: +354(0)425 0678) tjänar också som disk för borttappade och upphittade föremål.

Information

Icelandair har informationsstånd i bagagehallen, i transithallen och nära incheckningsdiskarna. Även Islands turistbyrå har ett kontor i ankomsthallen.

Business

Icelandair Executive Saga Lounge, (tel: +354(0)425 0248) nära gate 6, har telefon, fax och datorer med internetanslutning. Det finns också duschar. Mötesfaciliteter finns tillgängliga i Icelandair Flughotel.

Handikappade

Flygplatsen är mycket handikappvänlig. Det finns rullstolsramper, anpassade toaletter och telefoner. Det finns parkeringsplatser reserverade för handikappade precis utanför terminalen.

Andra tjänster

Det finns banker, växelkontor och bankomater. I transithallen hittar man telefoner som fungerar med kort från AT&T, MCI och SPRINT. I samma hall finns det en lekplats för barn. Trådlöst internet finns tillgängligt.