Biluthyrning Italien

Biluthyrning Italien

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 18 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i 1 år. Förare under 25 år kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare.

Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte och barn under 12 år måste sitta fastspänt på ett för åldern lämpligt sätt. Hastighetsbegränsningen i städer är 30 mph/50 km/h, på landsväg 66 mph/110 km/h och på motorväg 81 mph/130 km/h.

Italien har hög biltäthet så man bör vara uppmärksam på att många vägar är mycket trafikerade. Det är högertrafik i Italien.

Att köra i Italien med hyrbil

Italien har ett bra vägnät med inte mindre än 640 mil motorväg och 28 000 mil 'vanliga' vägar. Den välkända 'Autostradan' eller motorvägarna, är utspridda över hela landet, både på längden och bredden av halvön. Vägarna är uppdelade i 'Strada Statale' (statsägda vägar med en total längd på 1 200 mil), 'Strada Provinciale' (provinsiella vägar) och 'Strada Communale' (kommunala vägar).

Utöver de vackra kyrkorna, katedralerna och de underbara museerna i städerna, är det vackra landskapet väl värt ett besök. En trevlig tur är en bilresa från norr till söder. Under en sådan resa märker man skillnaden i välfärden och söderns 'oländighet'. Norra Italien är rikare, har den bördigaste jorden och den viktigaste hamnen (Genua), men södra Italien har också charmiga städer. Ett utmärkt exempel på detta är Palermo.

Bland de intressantaste områdena i norr finner man den italienska rivieran, Alperna (Dolomiterna) och sjöarna, bland annat Gardasjön. Att göra en tur från Florens (Toscana) till Neapel är att rekommendera (40,9 mil) och man kan fortsätta från Neapel till Messina eller Palermo (som båda ligger på Sicilien). Trafiken kan vara livlig på färjan till Sicilien. Rom är centralt beläget och resor norrut eller söderut är lätta att anordna.

Att hyra bil i Italien

Alla de viktigaste flygplatserna har många biluthyrningsföretag till buds. Några av dessa företag är: Avis, Alamo, Budget, Europcar, Hertz, Maggiore, National, Sixt och Thrifty.

Ett annat alternativ är att boka en bil genom EasyTerra. Detta företag jämför priserna mellan väletablerade biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.