Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till Linate flygplats. Det finns en buss som går till tunnelbanestation San Babila. Man kan där få tag på en karta över Milanos tunnelbana.

Bil och buss

Flygplatsen har utmärkta förbindelser med Milano och andra platser i Italien. Från Milanos centrum kan man ta Via XXII Marzo och Viale Corsica till den östra delen av ringleden runt staden (Tangenziale Est). Utfarten ‘Linate’ är tydligt skyltad.

En gång i halvtimmen avgår en buss från bolaget Starfly (tel: +39(0)2 5858 7237) till centralstationen i Milano. Avgift: € 3.00. Busslinje 73 går till Piazza San Babila (tunnelbanestation) och kostar € 1.00.

I närheten av den nya utställningen Fiera Milano har Air Pullman en flygbussförbindelse (tel: +39(0)3 3125 8411) till konferens- och utställningscentret. Avgift: € 5.50. Därutöver finns det bussförbindelse med Pavia, Brescia och Verona.

Biluthyrning på Milano Linate flygplats

I ankomsthallen finns det diskar till nio biluthyrningsföretag: Auto Europa, Avis, EasyCar, Europcar, Hertz, Maggiore/National, Sixt, Thrifty-Italy by Car och Tirreno/Prestige. Man kan också boka hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser från flera biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxibilar utanför ankomsthallen. En resa till Milano kostar cirka € 15.00.

Flygplatsparkering

Flygplatsen har 4500 parkeringsplatser (tel: +39(0)2 7485 2934) vilka ligger förhållandevis nära terminalbyggnaden. Korttidsparkeringen framför terminalen har en tillåten parkeringstid på högst 90 minuter och kostar € 0.80 i kvarten. Parkeringsgaraget har direkt anslutning med terminalen och kostar € 3.50 för den första timmen och € 22.00 per dag. Parkering väst och parkering nord är avsedda för långtidsparkering (från en till fem dagar € 18.00 per dag, upp till tio dagar € 85.00 och därefter € 8.00 per dag). På parkering väst finns det över 200 platser med förstärkt övervakning, reserverade för dyrare fordon.