Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns en direkttågsförbindelse en gång i halvtimmen med Rom Termini (central) station med Leonardo Express (€ 9.50). Lokaltåget Fr1 avgår var tjugonde minut mot stationen Tiburtina och stannar vid Trastevere, Ostiense och Tuscolana (€ 5.00). Biljetter kan köpas i automater i terminalen. Bussen COTRAL går på natten (01.15 – 05.00) till tågstationerna Termini och Tiburtina.

Bil och buss

Flygplatsen ligger sydväst om Rom och nås lätt från ringleden runt den italienska huvudstaden. Ta utfarten mot Fiumicino (A12) och följ skyltarna till flygplatsen.

Terravision (tel: +39(0)665 958 646) sköter flygbussar till Roms centrum. En biljett kostar € 9.00 och bussen stannar också vid tunnelbanestation Lepanto och vid centralstationen i Rom, Termini. Bolaget har informationsdiskar i alla ankomsthallar.

Biluthyrning på Rom Fiumicino flygplats (Leonardo da Vinci)

Flera biluthyrningsföretag har diskar på Fiumicino flygplats: Avis, Italy by Car, Europcar, Hertz, Maggiore Budget, Targa Rent, Auto Europa och Sixt. Man kan också boka hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser från olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Airport Connection Shuttle (tel: +39(0)633 832 21) erbjuder transport från flygplatsen till alla hotell i Rom för det fasta priset av € 39.00 för två passagerare. Det är en kostnad på € 10.00 för varje extra passagerare. Tänk på att komma överens om priset då privat taxi används! En resa till Roms centrum är inte billig och kostar cirka € 70.00.

Flygplatsparkering

Parkeringshusen A, B, C, D och E ligger nära terminalen. Priset är € 1.50 var trettionde minut. Efter de första sex timmarna kostar det € 1.00 i timmen och € 28.00 om dagen. Långtidsparkering är också möjlig i det nya parkeringshuset E för minst en vecka (€ 70.00) och därefter € 9.00 per dag.

Billigare långtidsparkering hittar man på det icke övertäckta parkeringsområdet längs motorvägen (första veckan € 69.00, därefter € 6.00 per dag). Det finns en gratis flygbuss till terminalerna.