Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Riga flygplats ännu, men man har planer på att bygga en. Det är inte känt ännu om det kommer att bli en förbindelse med höghastighetslättbana eller en 'normal' tågförbindelse. 

Bil och buss

Riga flygplats ligger en mil väster om den lettiska huvudstaden och är lätt att nå med hyrbil. Från Rigas centrum kör man över en av broarna som går över Västra Dvina (lettiska: Daugava). Alla dessa vägar leder till A10 (E22) som löper förbi flygplatsen. Avfarten mot flygplatsen (P133) är tydligt skyltad. 

Buss 22 förbinder flygplatsen med Rigas centrum. Minibussar, Airport Express, går också till och från den lettiska huvudstaden. Dessutom går långfärdsbussar från flygplatsen till grannländerna, däribland Estland, Ryssland och Polen. 

Biluthyrning Riga flygplats

Man hittar biluthyrningsföretagens diskar i ankomsthall C. Det finns fem biluthyrningsföretag på Riga flygplats: Auto5, Avis, Budget, Europcar och Sixt. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Taxibilar som har taxameter hittar man utanför ankomsthallen. Startavgiften är 1.50 lats (den lettiska valutan som kommer att ersättas av euro 2012, 1 euro = 0.70 lats). Per kilometer får man betala 0.50 lats. För en resa till Rigas centrum betalar man omkring 10 lats.

Flygplatsparkering

Det finns tre parkeringsplatser nära terminalen. P1 och P2 är för korttidsparkering; P3 för långtidsparkering. Från den senare går det flygbussar fram och tillbaka till terminalen.