Biluthyrning Malta

Biluthyrning Malta

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 21 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i minst 2 år. Förare under 25 år kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare. Högsta ålder för att hyra bil är 70 år.

Säkerhetsbälte är obligatoriskt på Malta, fast bilstol är det inte. Det är vänstertrafik och att köra om andra bilar är endast tillåtet på höger sida.

I städerna är hastighetsbegränsningen 25 mph/40 km/h, på landsvägar 40 mph/64 km/h. Det finns inga motorvägar på Maltas öar.

Att köra på Malta med hyrbil

Malta är uppdelat på 3 öar. Den största ön bär det kollektiva namnet Malta och här ligger flygplatsen, söder om huvudstaden Valletta. Malta har inte något säreget landskap och knappt några berg eller floder. De huvudsakliga särdragen på Malta är hamnar, klippor och stränder. I nordost kan man hitta sandstränder.

Ett anmärkningsvärt kollektiv av tre befästa städer består av Cospicua, Senglea och Vittoriosa ('De tre städerna'). Städerna är omgivna av murar som byggdes på 1600-talet. Dessutom ligger Maltas sju megalitiska tempel (från bronsåldern) utspridda på öarna Gozo och Malta.

En annan intressant plats är den maltesiska huvudstaden Valletta, på kort avstånd från flygplatsen. Staden har en trevlig hamn och finns med på UNESCO:s världsarvslista sedan 1980.

Att hyra bil på Malta

Malta flygplats har följande biluthyrningsföretag: Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Sixt och Thrifty.

Ett annat alternativ är att boka en hyrbil genom EasyTerra, en webbsida som jämför priserna mellan väletablerade biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.