Transport

Lokaltransport

Tåg

Tågstationen når man via gången under markytan. Utöver de direkta tågförbindelserna till Amsterdam, Rotterdam och Haag finns det också direkttåg till orter som Groningen och Maastricht och till och med till internationella destinationer. Nattetid finns det tåg till Utrecht, Amsterdam, Leiden, Haag, Delft och Rotterdam. Sedan 2007 kan man ta sig till Schiphol med höghastighetståg (HSL-syd).

Observera: stationen är ett favorittillhåll får ficktjuvar!

Bil och buss

Flygplatsen ligger utmed den motorväg som förbinder Amsterdam med Haag. Flygplatsens webbsida har en praktisk reseplanerare där man kan få tips om resväg antingen med kollektivtrafik eller med bil.

Man hittar busstationen precis innan utgången till Schiphol Plaza där det finns många busslinjer. Den så kallade 'Zuidtangent' erbjuder en snabb och bekväm bussförbindelse till orter som Haarlem, Hoofddorp, Amstelveen och Amsterdam-Zuidoost.

Connexxion Schiphol Hotel Shuttle (tel: +31(0)38 339 4741) har en direktförbindelse mellan Schiphol och mer än 100 hotell i Amsterdam. Många hotell har egen flygbuss. Man hittar hotellbussarna i ankomsthall 3.

Biluthyrning på Amsterdam Schiphol flygplats

Biluthyrningsföreta har sina diskar på Schiphol Plaza: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National och Sixt. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar finns på Schiphol Plaza (tel: + 31(0)20 653 1000). Alla taxibilar har taxameter.

Schiphol Travel Taxi en rikstäckande taxitjänst som har fasta priser för den som reser till och från flygplatsen.

Man kan boka affärstaxi på telefon: +31(0)38 339 4766.

Flygplatsparkering

P1 och P2 är övertäckta parkeringsgarage som är avsedda för korttidsparkering (upp till 48 timmar). De har direktförbindelse med terminalbyggnaden. Pris: € 1.90 per halvtimme.

Långtidsparkering finns i P3 som ligger nära A4. En buss avgår till terminalen från parkeringsplatsen var tionde minut. Om man bokar minst en vecka i förväg får man rabatt. Priser (rabattpriser inom parentes): € 77.50 (€ 47.50) för åtta dagar, € 116 (€ 85) för 15 dagar och € 154.50 (€ 110) för 22 dagar.

Lyxparkeringen ligger i P7 direkt under terminalen. Pris: första timmen € 11, följande timmar: € 6.50 per timme, högsta dagavgift: € 37.50.