Biluthyrning Nederländerna

Biluthyrning Nederländerna

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil i Nederländerna måste man vara 21 år och ha haft körkort i 2 år. Förare under 25 år kan eventuellt få betala en tilläggsavgift (till exempel för att köra en lyxbil). Säkerhetsbälte är obligatoriskt både i fram- och baksätet. Det är högertrafik.

Hastighetsbegränsningarna är: på motorväg 75 mph/120 km/h (fast 62 mph/100 km/h på vissa vägar), på lokala vägar 49 mph/80 km/h och 31 mph/50 km/h i städer (men ibland ännu lägre).

Att köra i Nederländerna med hyrbil

Det finns ett vidsträckt vägnät i Nederländerna: mer än 13 500 mil (allmänna vägar). Detta är ett av de mest tättrafikerade vägnäten i världen. 501,2 mil är riksvägar, 789,9 mil är provinsiella vägar och 12 250 utgörs av andra vägar.

Dagsturer från norr till söder är lätta att göra, och vare sig man reser från Groningen till Rotterdam eller från Amsterdam till Tilburg så kan dessa turer göras på mindre än en dag. Att köra tvärs genom landet tar mindre än tre timmar, och ännu mindre i andra riktningar (Nederländerna är litet på bredden).

Resor över gränsen är också lätta att arrangera. Från Amsterdam kan man ta sig till Antwerpen och Bryssel på några timmar (Antwerpen ligger 2,5 timmars bilkörning från Amsterdam). Samma gäller den tyska gränsen. Amsterdam-Berlin är omkring 57,6 mil och en stad som Bremen är endast en tur på 27,4 mil (från Amsterdam). Att korsa gränsen till Tyskland innebär en stor fördel; från det ögonblicket finns det knappt några hastighetsbegränsningar. 

Att hyra bil i Nederländerna

På flygplatserna i Amsterdam, Rotterdam och Eindhoven finns det många biluthyrningsföretag som kan förenkla ens resa. Företag som Avis, Budget, Europcar, Hertz, National och Sixt finns representerade på de flesta flygplatserna.

Det är också möjligt att boka en hyrbil genom EasyTerra. Denna webbsida jämför priserna mellan lokala biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.