Biluthyrning Norge

Biluthyrning Norge

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 19 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i 1 år. Förare under 25 år kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare.

Säkerhetsbälte är obligatoriskt och barn under 4 år måste sitta i barnstol. Det är högertrafik i Norge.

Följande hastighetsbegränsningar gäller: i städer 31 mph/50 km/h, på landsväg 49 mph/80 km/h och på motorväg 55 mph/90 km/h.

Att köra i Norge med hyrbil

Det finns omkring 5 640 mil vägar i Norge och därutöver många färjor till Danmark. På grund av dessa färjor är Danmark också ett alternativ för att göra en dagstur. Ett karakteristiskt inslag i norsk kultur är stavkyrkor såsom den som finns i Borgund. Det är lätt att ta sig till Borgund från Oslo (22,2 mil) men även från Trondheim (29,9 mil). Naturligtvis måste man besöka fjordarna och det vackra norska landskapet också.

Europaväg E10 är en av de längsta vägarna i Norge. Många använder sig av den här vägen för att åka till Sverige från Norge, till exempel till Abisko, en plats (och nationalpark) i norra Sverige. Det är en ansenlig resa som sträcker sig över 100 mil, även om det bara är 66,6 mil från Trondheim.

E10 löper också genom Reine. Detta är en liten by och hit kommer turister för att njuta av den vackra naturen. Att ta sig från Oslo till Reine är en ganska lång resa (91,8 mil) även om de som kommer från Trondheim har en kortare resa (53,8 mil). E10 löper över alla öarna längs rutten och visar ofta upp storslagna vyer. Öarna är förbundna genom broar och man kör också genom flera tunnlar längs resan.

Att hyra bil i Norge

Från flygplatserna i Oslo och Trondheim kan man använda sig av de tjänster som ett flertal biluthyrningsföretag tillhandahåller, bland andra: Avis, Budget, Europcar, Hertz och National.

Man kan också boka en hyrbil genom EasyTerra. Denna webbsida jämför priserna mellan lokala biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.