Biluthyrning Österrike

Biluthyrning Österrike

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil i Österrike måste man vara 19 år gammal och ha haft körkort i ett år. Icke-EU-medborgare måste ansöka om internationellt körkort. Förare under 25 år kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare. 

Det är obligatoriskt att använda säkerhetsbälte och barn upp till 12 år måste sitta fastspända på lämpligt sätt. Följande hastighetsbegränsningar gäller: i städer 31 mph/50 km/h, på landsväg 62 mph/100 km/h och på motorväg 81 mph/130 km/h. Det är högertrafik och att blinka med helljuset visar att man vill köra om andra bilar. 

Österrike har många avgiftsbelagda vägar och man måste sätta fast ett vägtullsmärke på vindrutan. Dessa märken kan köpas vid gränsen eller på bensinmackar längs gränsen (det kostar mindre än 50 cent per dag). 

Att köra i Österrike med hyrbil 

Österrike är ett vackert land att köra genom. Turer till Alperna, längs floden Donau och förbi mången slott är alla lätta att arrangera. Vägnätet sträcker sig över mer än 13 300 mil och tunnlar genom bergspasset underlättar resan. Observera att många vägar är stängda när det snöar mycket.  

Österrike är känt för den vackra staden Wien även om skidorterna i Tyrolen också är berömda. De välskötta vägarna garanterar bra förbindelser mellan städerna. En dagstur från Wien till Innsbruck (Tyrolen) rekommenderas då avståndet är 38,6 mil. 

Dessutom står Salzburgs stadskärna med på UNESCO:s världsarvslista och är väl värd ett besök. Resan till Salzburg kan göras från Wien och Innsbruck med ett avstånd på 25,2 respektive 13,6 mil. 

Att hyra bil i Österrike

På flygplatserna i Innsbruck, Salzburg och Wien finns följande biluthyrningsföretag: Alamo, Avis, Bluebox, Budget, Denzeldrive, Europcar, Hertz, Sixt och Thrifty.

Att boka en hyrbil i förväg kan arrangeras genom EasyTerra. Den här webbsidan jämför priser mellan lokala biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.