Biluthyrning Portugal

Biluthyrning Portugal

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 21 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i 1 år. Förare under 25 år kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare.

Säkerhetsbälte är obligatoriskt och det är också barnstol för barn upp till 4 år. Det är högertrafik och hastighetsbegränsningarna är: i städer 35 mph/56 km/h, på landsväg 55 mph/88 km/h och på motorväg 75 mph/120 km/h.

Att köra i Portugal med hyrbil

Portugal har ett utmärkt vägnät. Det finns en fyrfilig motorväg (Auto-Estrada) som går från Lissabon till Porto. Avståndet är omkring 28 mil. Vidare är många städer förbundna med tvåfiliga vägar. Vägnätet sträcker sig över cirka 6 900 mil och Auto-Estradan från Lissabon till Porto är den enda avgiftsbelagda vägen.

Resor till de större städerna är lätta att arrangera. Att köra från Faro till Lissabon såväl som från Lissabon till Porto tar inte mer än en dag. En trevlig tur är att köra från Faro till Porto med ett uppehåll i Lissabon. Denna turen har en sträcka på 46,3 mil och en övernattning i Lissabon gör den till en lätt och bekväm tur.

Att anlända till Funchal (Madeira flygplats) innebär andra möjligheter, speciellt på grund av skogarna och bergen. Dessa är populära bland vandringsentusiaster.

Azorerna ligger 100 mil utanför Portugals kust. Dessa öar lockar många turister varje år. Madeira, en annan portugisisk ö, är känd för sina 'levador', bevattningskanaler som sträcker sig över mer än 215 mil och ligger utspridda över hela ön.

Att hyra bil i Portugal

Flygplatserna i Porto, Lissabon, Faro och Madeira har ett stort utbud av biluthyrningsföretag: Avis, Auto Jardim, AA Castanheira/Budget, Europcar, Hertz och National.

Ett annat alternativ är att boka en bil genom EasyTerra. Denna webbsida jämför priserna mellan lokala biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.