Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till Faros flygplats. Från centrum i Faro kan man ta tåget och resa längs kusten, men tågen går normalt långsamt.

Bil och buss

Faros flygplats är lätt att ta sig till. Avfarten från kustvägen EN125 är tydligt skyltad. Från flygplatsen finns det bara en väg som leder till EN125. De flesta turistorterna når man inom en timme. Det tar omkring 20 minuter till Almancil, 30 minuter till Vilamoura, 45 minuter till Albufeira och en timme till Portimão.

Det går en buss från flygplatsen till centrum i Faro. Från busstationen avgår en snabbuss (Serviço Transrápido) till flera turistorter längs kusten. Bussen går i genomsnitt en gång i halvtimmen från flygplatsen under högsäsong mellan 07.10 och 20.40 (lördagar, söndagar och helgdagar: 08.00 - 19.30).

Från juni till oktober finns det också en flygbuss (Aerobus) till centrum i Faro.

Biluthyrning på Faros flygplats

Det finns ett stort utbud av biluthyrningsföretag: Europcar, Avis, Hertz, Alamo, Budget, Rentauto, Sixt och Auto Jardim. Diskarna hittar man i ankomsthallen. Att hyra bil i Algarve är billigare än i norra Europa, speciellt om man väljer ett lokalt företag. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar tar högst fyra passagerare. Taxan är cirka € 1.00 per kilometer. Några prisexempel är: till Olhao € 18, till Quinta do Logo € 20, till Albufeira € 35 och till Praia de Rocha € 70. Mellan 22.00 och 06.00 tillkommer det 20 % i extraavgift. Om man går ut från ankomsthallen och tar till höger kommer man till taxibilarna.  

Flygplatsparkering

Parkeringsplats P1 ligger vid avgångshallen och P3 vid ankomsthallen. Båda dessa är avsedda för korttidsparkering. Långtidsparkering hittar man på P2 som ligger bakom P1 och P3. Avgifterna är inte samma. På P1 kostar de första 30 minuterna € 0.80, och på P3 kostar det € 1.30 för den första halvtimmen. Långtidsparkeringen har ett minimipris på € 51.50 (för en vecka).