Biluthyrning Rumänien

Biluthyrning Rumänien

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 21 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i ett år. Förare under 25 år kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare. Maximiåldern för att hyra bil är 70 år.

Personer som inte bor i EU måste skaffa internationellt körkort för att få köra i Rumänien. Säkerhetsbälte är obligatoriskt, men inte barnstolar. Det är högertrafik och böter kan betalas direkt på plats.

Hastighetsbegränsningarna är: i städer 37 mph/60 km/h, på landsväg 44 mph/70 km/h och på motorväg 56 mph/90 km/h.

Att köra i Rumänien med hyrbil

Rumänien är ett stort land med stora variationer i landskap och regioner. I den kända regionen Transsylvanien hittar man Rumäniens högsta berg, Moldoveanu (2 544 m) och många vackra bergskedjor. Det finns mer än 150 glaciärsjöar och barrskogar här. 

Staden Sibiu, en medeltida stad i hjärtat av Rumänien, ligger 21,5 mil från Bukarest. Ett annat alternativ för en trevlig dagsutflykt är att resa till den historiska regionen Dobrogea. Här hittar man distriktet Constanta, vid Svarta havet (lite mer än 20 mil från Bukarest).

Rumänien erbjuder intagande natur och det största beståndet av björn, varg och lodjur i Europa. Nuförtiden är landet täckt till 26 % av skog, men detta procenttal var högre förr. Skogen närmast Bukarest heter Vlasia, vilken omger Bukarest och delar av distriktet Ilfov, en jordbruksregion nära Bukarest.

Att hyra bil i Rumänien

Det finns flera biluthyrningsföretag förlagda till flygplatsen i Bukarest, däribland: Budget, Europcar och Hertz. Du kan även boka en hyrbil genom EasyTerra. Denna webbsida jämför priserna mellan väletablerade biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.