Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen, men det finns bussar som går till järnvägsstationerna i Basel (linje 50) och Mulhouse (linje 707).

Bil och buss

Flygplatsen ligger vid motorväg A35, åtta kilometer nordväst om Basel och 2,5 mil söder om Mulhouse. Från Basel kan flygplatsen också nås via Flughafenstrasse.

BVB busslinje 50 går till järnvägsstationen i Basel. Linje 52 går till Badischer Bahnhof och passerar förbi de viktigaste hotellen i Basel. På den franska sidan kan man ta busslinje 707 till centrum av Mulhouse. Südbaden Bus SBG upprätthåller förbindelsen mellan flygplatsen och Freiburg, Tyskland.

Biluthyrning på Basel-Mulhouse flygplats

På den franska sidan, liksom på den schweiziska sidan finns biluthyrningsföretagen: Autopôle, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National Citer och Sixt. På den schweiziska sidan hittar man dem vid parkeringsgarage S10 (reserverat för hyrbilar), och på den franska sidan på första våningen i Hall 1. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. Klicka här för biluthyrning i Mulhouse, Frankrike och här för biluthyrning i Basel, Schweiz.

Taxi

Det finns taxibilar utanför ankomsthallen. För taxiresor inom Schweiz ringer man (tel: +41(0)612 222 222). För taxiresor inom Frankrike ringer man (tel: +31(0)3 8970 0282). En resa till Basel kostar ungefär 40 CHF, till Mulhouse cirka 35 € och till Freiburg 110 €.

Flygplatsparkering

I den franska delen av flygplatsen har alla parkeringsplatser och garage prefixet "F" och i den schweiziska delen har de prefixet "‘S". I båda fallen finns det ett parkeringsgarage 1 och ett parkeringsområde 2 i terminalens direkta närhet. Områdena för långtidsparkering är S3 och S4 (Schweiz), samt F5 och F6 (Frankrike). Där betalar man 95 CHF / 49 € för en veckas parkering.