Biluthyrning Schweiz

Biluthyrning Schweiz

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil i Schweiz måste man vara minst 20 år gammal (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i 1 år. Förare under 25 år kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare. Säkerhetsbälte är obligatoriskt och det är också obligatoriskt med bilstol för barn upp till 7 år.

Under högsäsong (i Alperna betyder detta sommar såväl som vinter) är vägarna betydligt mer trafikerade. Vägarna är väl underhållna och hastighetsbegränsningarna är: på motorväg 75 mph/120 km/h, på landsväg 50 mph/80 km/h och i städer 31 mph/49 km/h.

Man måste tänka på att ha ett vägtullsmärke för att köra på avgiftsbelagda vägar. Utan ett sådant kan bilresan bli en dyr affär.

Att köra i Schweiz med hyrbil

Bern är huvudstad i Schweiz, även om Zürich (i norr) är den största staden. Intressanta bilturer kan arrangeras härifrån, till exempel till staden Luzern. Denna pittoreska stad är belägen mellan Luzernsjön och bergen. Staden ligger 4 mil från Zürich och kan nås på en halvtimme.

En annan trevlig tur kan gå genom Alperna till Lugano. Resan tar en från den tysktalande delen av landet till den italiensktalande delen och är omkring 15 mil lång och en 2-timmars bilresa. Utöver tyska och italienska är franskan det tredje språket i Schweiz.

Den viktigaste staden i den franska regionen är Genève. Resan från Zürich till Genève tar 3 timmar och går förbi Bern, festivalstaden Montreux samt Lausanne, där den internationella olympiska kommittén har sitt säte.

Att hyra bil i Schweiz

Nära bilparkering 2 på Zürich flygplatser erbjuder flera olika biluthyrningsföretag sina tjänster. Man kan välja bland Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt.

Att boka en bil i förväg är dessutom möjligt genom EasyTerra. Denna webbsida jämför priserna mellan väletablerade biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.