Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns en järnvägsstation under Terminal B där lokala, regionala och intercity tåg stannar. Det finns direkta förbindelser till Winterthur, Bern, Basel and Luzerne. Från Hauptbahnhof i Zürich finns det förbindelser till många andra platser i Schweiz.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 1,2 mil norr om Zürich och är mycket lätta att nå från Zürich, Bern och Basel via A20. Flygplatsens utfart är tydligt angiven.

Busstationen ligger bakom parkeringsgaragen 2 och 3. Många lokala och regionala busslinjer avgår därifrån. Det finns också bussförbindelser som stannar vid S-Bahn (Balsberg, S-Bahn 7 och Glattbrug S-Bahn 5). På natten finns det en expressbuss till olika destinationer i Schweiz.

Biluthyrning på Zürich flygplats

I parkeringsgarage 2 har följande biluthyrningsföretag diskar: Alamo/National, Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxi finns utanför ankomsthallen (tel: +41(0)848 850 852). En resa till centrum av Zürich tar omkring en kvart och kostar ungefär 50 CHF.

Flygplatsparkering

Parkeringsgaragen P1, P2 och P3 har total plats för 6000 bilar och ligger i direkt anslutning till terminalen. Avgifter: 4 CFH för den första halvtimmen, 6 CFH för den första timmen och därefter 3 CFH per timme. Garage P5 ligger lite längre bort. P40 och P60 är parkeringsområden. Här betalar man 28 CFH per dag och 60 CFH för tre dagar. Efter det är avgifterna för P60 något lägre än de för P5 och P40.