Biluthyrning Slovakien

Biluthyrning Slovakien

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil i Slovakien måste man vara 21 år gammal. För att hyra vissa biltyper finns det också en maximiålder: 70 år. Förare under 25 år kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare. Säkerhetsbälte är obligatoriskt och barn under 12 år får inte sitta i framsätet.

Hastighetsbegränsningarna är: på lokala vägar 56 mph/90 km/h, på motorvägar 81 mph/130 km/h och i städer 31 mph/50 km/h. De flesta vägarna är tvåfiliga och endast 30 mil motorväg har anlagts än så länge. Detta kommer dock att förändras framöver.

Man måste ha halvljusen på under dagen i Slovakien. Att använda mobiltelefon är strängt förbjudet, även om man använder handsfree, så man bör vara uppmärksam på detta. Att köra när man har druckit är också förbjudet, det är nolltolerans som gäller.

Att köra i Slovakien med hyrbil

Huvudstaden i Slovakien, Bratislava, ligger i den västligaste delen av landet, nära gränsen till Österrike. Wien ligger nära, inte mer än 6 mil bort. Budapest kan man också ta sig till eftersom staden är belägen 16,3 mil från Bratislava.

Naturligtvis måste Slovakiens inland också utforskas. Bratislava ligger vid Donau och Karpaterna ligger i närheten. Man kan hänge sig åt vackra turer i regionen. Turisterna har ännu inte upptäckt det här landet helt och hållet.

En annan intressant plats är staden Nitra med sina kapell, kyrkor och slottet i Nitra, som är huvudsäte för Nitra stift. Denna stad finner man 7,3 mil öster om Bratislava och det tar inte mer än en timme att ta sig dit. 

Att hyra bil i Slovakien

Nära ankomsthallen på Bratislava flygplats hittar man flera biluthyrningsföretag: Avis, Hertz, Europcar och Sixt. Ett annat alternativ är att boka en bil genom EasyTerra. Den här webbsidan jämför priserna mellan lokala biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.