Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen. De närmaste alternativen är Holiday Inn Alicante-Playa de San Juan (tel: +34(0)96 515 6185) och det femstjärniga Sidi San Juan Hotel (tel: +34(0)96 516 1300). Andra möjligheter är Hotel Tryp ran Sol, Hesperia Eurhotel och Residencia Maya Hotel. För andra hotell och för att boka online besök gärna  Booking.com. De har ett stort utbud av hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Costa Blanca Plaza är det område på flygplatsen där man kan shoppa och få något att äta och dricka. Det finns åtta caféer och restauranger. Dessutom finns det tre taxfreeaffärer och några fina presentaffärer.

Bagage

Kontrollera ditt bagage när det kommer från bagagebandet. Bagagehanterarna på Alicante flygplats är inte alltid välvilliga. Man kan framföra klagomål vid disken i närheten av bagagebanden. Vid samma disk kan man anmäla bortkommet bagage. Man kan inte förvara bagage på flygplatsen.

Information

Det finns en allmän informationsdisk vid incheckningsdiskarna (tel: +34(0)96 691 9100). Det finns också en disk i ankomsthallen, men den är bara öppen när det är mycket folk på flygplatsen. Turistinformation finns tillgänglig på Valencias turistbyrå (tel: +34(0)96 691 9367) på bottenvåningen.

Business

Alicante flygplats har inga konferensfaciliteter. Det finns däremot på Holiday Inn Alicante-Playa de San Juan (se Hotell), sex kilometer från Alicante. Det finns en Ifach VIP-lounge som ligger på första våningen i ankomsthallen med telefon, fax och internetfaciliteter (tel: +34(0)966 919 149). Denna lounge är bara tillgänglig för passagerare som flyger business class.

Handikappade

Handikappade passagerare kan köras ända fram till terminalens ingång. Speciella parkeringsplatser finns också precis vid ingången. Flygplatsen har rullstolsramper, anpassade hissar, toaletter och utgångar. Rullstolar finns också tillgängliga.

Andra tjänster

Man kan hitta ett apotek på terminalens bottenvåning, men den är bara öppen från klockan 10.00 till 12.00 och från 16.00 till 20.00. Det finns en hjälpstation som är öppen dygnet runt. Det finns också bankomater och växelkontor både på bottenplanet och på första våningen. Flygplatsens polis kan nås per tel: +34(0)966 919 223.