Biluthyrning Spanien

Biluthyrning Spanien

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 21 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i 1 år. Förare under 25 år kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare. Säkerhetsbälte är obligatoriskt och barnstol är obligatoriskt för barn upp till 3 år. Barn under 12 år får inte sitta i framsätet. Internationellt körkort rekommenderas starkt för de som inte är bosatta i EU.

Hastighetsbegränsningarna är: i städer 31 mph/50 km/h, på landsväg 55 mph/90 km/h och på motorväg 74 mph/120 km/h.

Motorvägarna är välskötta, även om de lokala vägarna är i behov av lite underhåll. Man bör vara uppmärksam i bergsområdena; det är att rekommendera att använda tutan vid vissa kurvor.

Att köra i Spanien med hyrbil

Med ett vägnät som sträcker sig över 16 000 mil är det ett sant nöje att förfoga över en bil. Madrid är centralt beläget, i nordost hittar man Barcelona och Sevilla är den största staden i södra Spanien.

När man kommer till Barcelona flygplats, rekommenderas en tur till Zaragoza, 25,7 mil inåt landet. Denna vackra stad med sina imponerande katedraler är inte särskilt populär bland turisterna trots dess charm och minnesmärken. Den är dock precis lika imponerande som de andra större städerna i Spanien.

De som landar på Sevilla flygplats kan utforska regionen Andalusien och den kända bergskedjan Sierra Nevada. Städer som Córdoba (med sin kända 'Mezquita') och Granada (känd för det imponerande Alhambra) är väl värda ett besök i den här regionen. En annan intressant plats är klipphalvön Gibraltar, 15 mil söder om Sevilla.

Med Madrid som utgångspunkt rekommenderas en tur till Toledo. Denna kulturstad har många museer och kan nås på mindre än en timme.

Att hyra bil i Spanien

De stora spanska flygplatserna har flera olika biluthyrningsföretag, däribland: Atesa, Avis, Alamo, Hertz och Europcar. Ett annat alternativ är att boka en hyrbil genom EasyTerra. Denna webbsida jämför priserna mellan många olika biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.