Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen.

Bil och buss

Flygplatsen ligger vid motorväg A-92 (Granada-Sevilla). Från Jaén tar man först N-44 till Granada och sedan A-92. Utfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

I samband med ankommande flygningar avgår det en buss till Kongresspalatset i centrum av Granada, via La Caleta, Avenida de la Constitución och Gran Vía (tel: +43(0)958 490 164). En biljett kostar 3 €.

Biluthyrning på Granada flygplats

Fem biluthyrningsföretag har diskar i ankomsthallen: Atesa, Avis, Europcar, Hertz och Helle Hollis. Man kan också boka en hyrbil genom de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi utanför ankomsthallen. En resa till Granadas centrum kostar ungefär 17 €. En resa till bergen i Sierra Nevada kostar 65 €.

Parkering

Det finns plats för 450 bilar på parkeringsområdet framför terminalen. Man betalar 0,40 € för den första halvtimmens parkering och 0,50 € för den andra halvtimmen. Sedan kostar det 0,95 € per timme. Maxavgiften per dag är 9,25 €. Från den femte dagen kostar det 7,40 € per dag.