Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen. Från Palma finns det två tågförbindelser till andra orter: ett vanligt tåg och ett turisttåg. En resa med det gamla tåget med trävagnar till Puerto de Sóller är ett måste för de flesta turister. Det vanliga tåget går från Palma till Inca och vidare till Sa Pobla och Manacor.

Bil och buss

Flygplatsen ligger åtta kilometer öster om Palma de Mallorca. Från staden kör man i riktning mot Santanyí. Avfarten till flygplatsen är tydligt skyltad.

Utanför ankomsthallen (utgång D) finns det en busshållplats. Busslinje 1 går till Palmas centrum (Paseo Mallorca), vilket tar ungefär 30 minuter. Den går också till Porto Pí. För mer information kan man ringa tel: +34(0)971 431 024.

Biluthyrning på Palma de Mallorca Airport

I ankomsthallen finns diskar som tillhör biluthyrningsföretagen Avis, Europcar-Betacar, Centauro, Europa, Hasso, Hertz, Record och TUI Cars-Ultramar Express. Man kan också boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsfirmor i en och samma prisuppgift.

Taxi

Utanför utgång D finns det taxibilar tillgängliga. En resa till Palma de Mallorca tar ungefär 15 minuter och kostar cirka € 15.00. Till andra destinationer är det tillrådigt att göra upp om priset med föraren innan resan börjar! Exempel på priser: till Santa Ponsa € 32.00, till Alcudia € 53.00 och till Cala Bona € 62.00.

Flygplatsparkering

Nära terminalen finns det ett garage (tel: +34(0)971 787 598) men fem våningar och plats för nästan 6 000 bilar. Bottenvåningen är reserverad för biluthyrningsfirmornas bilar. Den tredje våningen är ansluten till avgångshallen med en bro. De två översta våningarna är avsedda för långtidsparkering.

Kostnaden för korttidsparkering är: € 0.85 för den första timmen och därefter € 0.65 per timme. En hel dag kostar € 6.75. Långtidsparkering kostar € 6.75 per dag för de första sex dagarna och därefter € 3.20 per dag.