Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inga tåg på La Palma.

Bil och buss

Flygplatsen ligger åtta kilometer från huvudstaden Santa Cruz de La Palma och är ansluten till den med LP-138 som går under landningsbanan. Vägen förbinder LP-132 till Fuencaliente.

Bussar från Transportes Insular de La Palma (tel: +34(0)922 411 924) avgår en gång i halvtimmen till huvudstaden Santa Cruz, via Mirador, Salinas och Cancajos.

Biluthyrning på La Palma flygplats

I ankomsthallen har biluthyrningsfirmorna Avis, Betacar, Cicar, Atesa, Autos Ancar och Hertz diskar. Man kan också boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priserna mellan flera olika biluthyrningsfirmor i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxi finns utanför terminalen (tel: +34(0)922 440 825). De har fasta priser: € 0.45 per kilometer med ett startpris på € 2.54. Från flygplatsen betalar man en tilläggsavgift på € 1.65. På kvällen (22.00 – 06.00) och på söndagar och helgdagar är priserna omkring 20% högre.

Flygplatsparkering

Parkeringsplatsen framför terminalen har plats för 800 bilar. Att parkera är fortfarande gratis, men frågan är hur länge det kommer att vara det. Operatören Aena kommer antagligen att införa avgifter liknande de som man betalar på de andra flygplatserna på Kanarieöarna.