Biluthyrning Storbritannien

Biluthyrning Storbritannien 

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 21 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i 1 år. Förare under 25 år kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare. Vissa biluthyrningsföretag har dessutom en maximiålder: 69 år. 

Det är obligatoriskt att använda säkerhetsbälte, liksom bilstol för barn upp till 3 år. Att köra på vänster sida tar ett tag att vänja sig vid, även om den skötsamma körstilen i Storbritannien gör det lättare. Man bör vara speciellt uppmärksam i rondellerna, många turister kör på fel håll i dessa. 

Hastighetsbegränsningarna är: i städer 30 mph/50 km/h, på lokala vägar 60 mph/96 km/h och motorvägar 70 mph/112 km/h. 

Att köra i Storbritannien med hyrbil

Man kan göra många trevliga bilturer i England, Skottland och Wales, beroende på ankomstort. De flesta städerna är förbundna med varandra och en dagstur från London till Birmingham (omkring 16 mil) kan lätt arrangeras. Victoria Square i centrala Birmingham är väl värt ett besök. 

Vidare är städer som Liverpool och Leeds värda en dagstur. Hamnen i Liverpool står med på UNESCO:s lista sedan 2004. Ett annat alternativ från London är ett besök i grevskapet Kent. Med egen bil kan många av slotten där besökas utan svårighet. 

Att köra från London till Glasgow är också intressant, även om det är lämpligt att dela upp turen på 2 dagar. Längs vägen, som är omkring 55 mil, hittar man ett stort antal Bed & Breakfasts där man kan stanna över natten. 

En tur till Wales (från London) är också lätt att göra. Det är 30 mil till staden Harlech med charmiga slott och nationalparken Snowdonia, vilka är väl värda ett besök. 

Att hyra bil i Storbritannien

På flygplatserna i Birmingham, Leeds, Liverpool och London (bland andra), kan flera olika biluthyrningsföretag hjälpa till med biluthyrning. Dessa företag är bland andra Avis, Alamo, Budget, Europcar, Hertz, National och Sixt.

Man kan även hyra en bil genom EasyTerra. Denna webbsida jämför priserna mellan många olika biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.