Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns en enspårsförbindelse (Air-Rail Link) till flygplatsens tågstation. Detta Air-Rail avgår från den översta våningen i Terminal 1. Restiden är 2 minuter. Flera olika regionala tåg och intercitytåg stannar vid stationen på flygplatsen.Det finns, bland annat, en direkt förbindelse med London Euston. För ytterligare information om tåg, kan man besöka webbsidan National Rail (tel: +44(0)845 748 4950).

Bil och buss

Flygplatsen ligger 1,3 mil öster om Birmingham, precis bredvid motorväg A45, nära avfart 6 på motorväg M42 som är ansluten till M6. Det finns en separat avgiftsbelagd motorväg M6 som är betydligt mindre trafikerad än den normala M6. Flygplatsen är tydligt angiven på vägskyltar.

En buss (linje 900) avgår var 20:e minut till Digbeth busstation i Birmingham och stadens centrum. Det finns också direkta förbindelser från flygplatsen till andra destinationer i England, bland annat till Londons flygplatser Luton, Gatwick och Stansted (Flightlink, tel: +44(0)8705 757 747).

Biluthyrning på Birmingham flygplats

I Millennium Link har följande biluthyrningsföretag diskar: Avis, Alamo/Enterprise, Budget, Europcar, Hertz och National. Man kan också boka en hyrbil genom att använda de tjänster EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxi finns framför båda terminalernas ankomsthallar. En resa till Birminghams centrum kostar ungefär 18 £. Man kan boka taxi i förväg (tel: +44(0)121 782 3744).

Flygplatsparkering

I området för korttidsparkering betalar man 1,60 £ för den första halvtimmen och 3,20 £ för en timmes parkering. Efter det avviker priserna och det är billigare att parkera i garaget som ligger längre bort från stationen. Långtidsparkering kostar 7,70 £ men om man bokar plats online eller per telefon (tel: +44(0)870 606 7050) kan man få upp till 60 % rabatt. Motorcyklar kan parkera gratis vid ingången till parkeringsgarage 2. Det finns en webbsida med en förteckning över flygplatsens parkeringar med en tjänst som jämför priser mellan flera olika företag som erbjuder parkering på Birmingham flygplats.