Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns fortfarande ingen tågförbindelse mellan Edinburgh och flygplatsen. 2007 började man bygga ett lättåg mellan Edinburghs västliga distrikt och centrum. Linjen kommer slutligen att förlängas till flygplatsen och förväntas vara färdig inom kort.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 1,2 mil väster om Edinburgh, vid A8, som leder till stadens centrum. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven och ligger mellan två rondeller (Gogar och Newbridge).

Från busshållplatsen vid ankomsthallen avgår det ofta bussar till Edinburghs centrum (till centralstationen nära Waverley Bridge). Dessa bussar stannar också vid Haymarket järnvägsstation. Snabbusslinjen 100, Lothian Buses (tel: +44(0)131 555 6363) går 24 timmar om dygnet. Dessutom finns det en busslinje (35) som går från Edinburghs centrum till Ocean Terminal.

Biluthyrning Edinburgh flygplats

I ankomsthallen för inrikesflygningar har följande fem biluthyrningsföretag diskar: Alamo, Avis, Europcar, Hertz och National. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilarna stannar bredvid busshållplatsen. En resa till Edinburgh tar ungefär 25 minuter såvida det inte är rusningstrafik. Man kan beställa taxi i förväg via Executive Onward Travel (tel: +44 (0)131 333 2255). De har också limousiner med förare.

Flygplatsparkering

Precis utanför terminalbyggnaden finns det ett område för korttidsparkering där man kan lämna bilen i högst två timmar. Det finns också ett parkeringsgarage med över 2000 parkeringsplatser. Området för långtidsparkering ligger nära Hilton Hotel. Det går en särskild buss till terminalen. Dessutom finns det ännu ett parkeringsområde precis utanför flygplatserna. Parkeringsområdenas avgifter finns på webbplatsen för Edinburgh flygplats. Man får rabatt på avgiften om man bokar i förväg (tel: +44(0)870 850 2825). Man kan också göra det online. Det finns en webbplats med en förteckning över olika parkeringsmöjligheter på flygplatsen. Webbplatsen har en tjänst som jämför priser mellan olika parkeringsalternativ på Edinburgh flygplats.