Transport

Lokaltransport

Tåg

Järnvägsstationen ligger nära terminalbyggnaden. En gång i halvtimmen (en gång i timmen på söndagar) avgår det ett tåg till Glasgow centralstation. Resan tar 45 minuter. När man visar sin flygbiljett får man 50 % rabatt på tågbiljettens ordinarie pris.

Bil och buss

För att komma till Glasgow från flygplatsen följer man successivt A79, A78, A77, M77 och M8. Glasgow är tydligt angivet på vägskyltar, liksom flygplatsen om man kommer från Glasgow.

Stagecoach Western Express Service X77 (tel: +44(0)141 552 4961) avgår varje timme till stationen på gatan Glasgow Buchanan. Resan tar ungefär 50 minuter. Klockan 23.59 går det en speciell expressbuss till Glasgow (stationen Buchanan) och Edinburgh (Waverly Bridge). Restiden är 2 timmar.

Biluthyrning på Glasgow Prestwick flygplats

I ankomsthallen har följande biluthyrningsföretag diskar: Alamo, Avis, Europcar, Hertz, National och Sixt. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar som drivs av företaget Ayr Black Taxis (tel: +44(0)129 247 1600) stannar framför ankomsthallen.

Flygplatsparkering

Områdena för korttidsparkering finns utanför terminalbyggnaden (parkeringsplats 1 och 2). Man kan parkera gratis på dessa områden för att hämta och lämna passagerare. Det är inte tillåtet att parkera precis utanför terminalens ingång! Långtidsparkering finns på parkeringsplats 3 och 5. Det finns en gratis buss mellan parkeringsområdena till terminalen. Man kan boka en parkeringsplats i förväg till nedsatt pris (tel: +44(0)870 118 1844). Det finns en webbplats med en förteckning över flygplatsens parkeringsplatser. Den har en tjänst som jämför priser mellan olika parkeringsmöjligheter på flygplatsen.