Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på Jersey flygplats, men det finns flera ställen i närheten där man kan bo, som till exempel St Brelades Bay Hotel‎ (tel: +44(0)1534 746 141). Hotell som finns i St Helier är bland annat The Royal Yacht Hotel & Spa (tel: +44(0)1534 720 511), Apollo Hotel (tel: +44(0)1534 725 441), Hotel Savoy (tel: +44(0)1534 727 521) och Radisson Blu Waterfront Hotel (tel: +44(0)1534 671 100). För information om fler hotell och för att boka online, kan man gå till Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser. 

Butiker och restauranger

Antalet ställen där man kan få något att äta och dricka på Jersey flygplats är begränsat, men kvalitén är bra: en liten restaurang, en bar (som helt enkelt kallas The Bar), en Starbucks kaffebar och i ankomsthallen, World News Cafe. Taxfreebutiken är ganska stor. Dessutom finns det på Jersey flygplats en WH Smith bokaffär, en smyckebutik och en trevlig affär med vin och kökstillbehör (inklusive fint porslin).

Bagage

Man kan inte förvara bagage på Jersey flygplats. man kan göra förfrågningar om förlorade föremål via telefonnumret +44(0)1534 499 620.

Information

Bredvid incheckningsdisken i avgångshallen finns det en informationsdisk för förfrågningar angående Jersey flygplats, flygtider och tjänster på flygplatsen.

Business

British Airways och Flybe har VIP-lounger på Jersey flygplats. Förutom förfriskningar och snacks så har de elementära faciliteter som till exempel faxning och kopiering. Omfattande businessfaciliteter, inklusive mötesutrymmen och konferensrum hittar man på de större hotellen i huvudstaden St Helier (se Hotell).

Handikappade

Ankomst- och avgångshallen, liksom butikerna och restaurangerna, ligger på bottenvåningen, vilket gör att Jersey flygplats är mycket handikappvänlig. Det finns anpassade toaletter, lågt hängande telefoner och faciliteter för den som har nedsatt hörsel. På korttidsparkeringen har platser reserverats för handikappade resenärer.

Andra tjänster

Man hittar banker, växelkontor och bankomater utspridda i terminalerna. Det finns även ett postkontor och ett tyst rum. Man kan använda trådlöst internet (wi-fi) i 30 minuter gratis, efter det betalar man två pund. Det finns ett flertal internetkiosker. Hjälpstationen finns i avgångshallen. Rökning är endast tillåtet i särskilda rökområden utanför terminalbyggnaden.