Transport

Lokaltransport

Tåg

Flygplatsen har en kombinerad buss- och tågstation vid namn "The Station". Många tåg från norra England och Midlands anländer till stationen. Andra destinationer kan nås från Manchester Piccadilly i stadens centrum. Det finns planer på att bygga en enspårsbana mellan flygplatsen och Piccadilly. För närvarande täcks denna resväg av vanliga tåg.

Bil och buss

Flygplatsen ligger vid motorvägen M56 (avfart 5), som har en anslutning till ringvägen runt Manchester (M60, utfart 4). Vägen till de olika terminalerna anges tydligt på trafikskyltar.

Busslinje 43 avgår var 10:e minut till centrum av Manchester. Detta är en expresservice. Det finns många andra busslinjer som har förbindelser mellan flygplatsen och Manchester. Det finns även långdistansbussar som drivs av National Express (tel: +44(0)8705 80 80 80) till bland annat London, Blackpool och Aberdeen.

Biluthyrning på Manchester flygplats

I varje terminal har följande biluthyrningsfirmor bussar: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National och Sixt. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi utanför alla terminaler (tel: +44(0)161 499 9000). För destinationer i Manchester och dess omgivning används taxameter. För andra destinationer anges fasta avgifter på skyltar. Ett billigare alternativ är taxibussar som drivs av Airportcarz (tel: +44(0)161 489 4013). Man måste boka plats på dem vid en speciell disk i ankomsthallen.

Flygplatsparkering

Det finns garage för korttidsparkering på alla terminaler. Om man ska stanna på flygplatsen i mer än sex timmar är det bättre att parkera på området för långtidsparkering. Avgifterna är ganska höga men om man bokar online eller per telefon (tel: +44(0)161 489 3723) kan man få ett billigare pris. Det går direkta bussar från området för långtidsparkering till alla terminaler.

Om man behöver förarservice kan man kontakta Meteor (tel: +44(0)870 411 1118).

Det finns en webbsida med en förteckning över flygplatsens parkeringar. Den har en tjänst som jämför priser mellan flera olika parkeringsmöjligheter på Manchester flygplats.