Biluthyrning Sverige

Biluthyrning Sverige

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 20 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i 2 år. Förare under 25 kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare.

Hastighetsbegränsningarna är: på motorväg 68 mph/110 km/h, på landsväg 55 mph/90 km/h och i städer 31 mph/50 km/h. Halvljus och säkerhetsbälte är obligatoriskt och barn upp till 7 år måste sitta fastspända på ett lämpligt sätt.

Avstånden i Sverige visas i kilometer även om folk i Sverige ofta pratar i 'mil', eller norska mil. Man bör vara uppmärksam på detta, en mil är inte 1,6 km utan 10 km.

Att köra i Sverige med hyrbil

Stora städer som Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala ligger i den södra halvan av landet även om norra delarna är lättillgängliga på grund av det utmärkta vägnätet. Från huvudstaden Stockholm rekommenderas ett besök i den pittoreska staden Norrtälje som ligger nordväst om staden. 

En resa från 'kust till kust', från Stockholm via Norrköping och Jönköping till Göteborg är en annan underbar tur. Resan är 40 mil och man passerar vackra landskap och intressanta städer.

En tur upp till de norra regionerna och dess förtrollande natur tar en till Gävle längs Östersjön, 20 mil norr om Stockholm. Härifrån är det lätt att besöka många vackra platser.

Att hyra bil i Sverige

Stockholm Arlanda flygplats har flera olika biluthyrningsföretag, däribland Avis, Europcar och Hertz. Ett annat alternativ är att boka en bil genom EasyTerra. Denna webbsida jämför priserna mellan lokala biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.