Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen.

Bil och buss

Flygplatsen ligger vid motorväg E50 som går väster om Prag. Vägen till stadens centrum är tydligt angiven på skyltar. Flera stadsbussar avgår från busstationen till Prag. Den viktigaste är busslinje 119 till Dejvická tunnelbanestation (tunnelbanelinje A) och expresslinjen 100 till Zlicíntunnelbanestation (tunnelbanelinje B). Mellan midnatt och 03:30, när tunnelbanan inte är i funktion, finns den speciella nattbusslinjen 510 till Prag. En speciell express flygbuss går till Holešovice tunnelbanestation (tunnelbanelinje C). På alla bussar måste man köpa en extra "halv" biljett för stort bagage.

Biluthyrning på Prag (Ruzyne) flygplats

På bottenvåningen i parkeringsgarage C har följande biluthyrningsföretag diskar: Alimex CR, Alamo/National, Avis, Budget, CS-Czechocar, Dvorak, Europcar, Hertz och Sixt. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi utanför ankomsthallen (tel: +420(0)2 2056 1788). Taxiförarna i Prag är kända för att låta turister betala högre priser. En resa till centrum av staden kostar vanligtvis mellan 500 och 700 CZK. Man bör göra en tydlig överenskommelse om priset med taxiföraren innan man sätter sig i bilen!

Man kan också välja att ta en minibuss som drivs av företaget Cedaz (tel: +420(0)2 2491 9240). Den avgår en gång i halvtimmen från Namesti Republiky och man betalar endast 90 CZK 90.

Parkering

Parkeringsgarage C ligger precis mittemot terminalen. Att parkera i en vecka kostar 2000 CZK och två veckor kostar 2500 CZK. Det finns platser för korttidsparkering bredvid Terminal Nord 1 (Parkering A, de första 5 minuterna är gratis, sedan kostar det 100 CZK i halvtimmen) och vid Terminal Norr 2 (Parkering E, den första timmen kostar 80 CZK, sedan kostar det 70,99 CZK per timme).