Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inte någon direkt tåg- eller tunnelbaneförbindelse till flygplatsen, men busslinjen 128 går till den närmaste tunnelbanestationen vid Kurt Schumacher Platz (linje U6).

Bil och buss

Flygplatsen ligger åtta kilometer nordväst om Berlins centrum, vid motorvägen (Autobahn) A111. Denna väg utgör en förbindelse mellan den stora ringvägen kring Berlin (A10) och stadens inre ringväg A100. Hur man kommer till flygplatsen är tydligt angivet på samtliga vägar.

Var tionde minut går JetExpressBus TXL (tel: +49(0)30 11861) från flygplatsen till centralstationen (Hauptbahnhof) vid Alexanderplatz. X9, en annan snabbuss går till tunnelbanestationen Berlin Zoo. Buss nummer 128 och 109 ansluter flygplatsen till flera olika tunnelbanestationer (U-Bahn) och till stadståget (Stadt-Bahn).

Biluthyrning på Berlin Tegel flygplats

Vid ingången till parkeringsgarage P2 har följande biluthyrningsföretag diskar: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National Car Rental och Sixt. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxi finns vid garaget för korttidsparkering (PK) och vid Terminal A1. En resa till centrum av Berlin kostar ungefär 30 €.

Flygplatsparkering

Den sexkantiga terminalens centrum utgörs av parkeringsgaraget för korttidsparkering. I PK kostar de första 15 minuterna 1 € och därefter kostar det 2 € för varje kvart. Parkeringsgaragen P1 och P2 tar 4 € för den första halvtimmen, 8 € för den andra halvtimmen och efter det, 2,50 € per timme. De ligger nära terminalen. P5, som är avsedd för långtidsparkering. Där kostar det 95 € för en vecka och 155 € för två veckor. Det finns också en parkeringsplats för långtidsparkering på det ställe där det var planerat att man skulle bygga flygplatsens andra terminal (“Terminal Ost”). Eftersom flygplatsen ska stängas kommer denna terminal inte att byggas.

För ytterligare information om parkering (tel: +49(0)30 4101 3378).