Transport

Lokaltransport

Tåg

Düsseldorf Flughaven järnvägsstation är belägen på den östra sidan av flygplatsen. Dagligen tar denna station emot ungefär 300 tåg. Ett lufttåg (linbana) går från stationen till flygplatsen.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen ungefär åtta kilometer norr om Düsseldorfs centrum. Den ligger vid A 44.

Det finns en busshållplats utanför ankomsthallen och på järnvägsstationen. Busslinje 721 till Tannenhof/Gothaer går till Düsseldorfs centralstation. Linje 760 går till Ratingen och linje SB51 till Kaarst-Rathaus.

Biluthyrning på Düsseldorf flygplats

Biluthyrningsföretagen är belägna i den centrala ankomsthallen: Avis, Europcar, Hertz, Sixt och National Alamo. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. Denna webbsida jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar är tillgängliga utanför terminalen. En resa till Düsseldorf kostar ungefär 20 EUR. man kan boka en taxi via tel. +49(0)211 33333.

Flygplatsparkering

Det finns ett flertal parkeringsmöjligheter. Undertill och i närheten av terminalen finns det flera olika parkeringsgarage (P1, P2 och P3) för korttidsparkering. Det finns även flera parkeringsplatser för den som vill parkera under en lång eller mycket lång tid. Korttidsparkering kostar 3,50 EUR per timme. Långtidsparkering för en vecka kostar 63 EUR. De billigaste alternativen för att parkera under mycket lång tid är P23, P24 eller P25, för 39 EUR i veckan. Man bör boka sin plats på dessa parkeringsplatser i god tid (tel. +49(0)211 421 6637). Det finns en speciell busservice till och från flygplatsen.