Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns två tågstationer: Regionalbahnhof under markplanet och Fernverkehrbahnhof på markplan. S-Bahn tåg och regionaltåg avgår från Regionalbahnhof till centralstationen (Hauptbahnhof) i Frankfurt. Det finns också tåg till Offenbach, Hanau, Rüsselsheim, Mainz och Wiesbaden. Endast Intercitytåg och höghastighetståget ICE stannar vid Fernverkehrbahnhof och går från Frankfurt till Köln (en timme).

Bil och buss

Flygplatsen är belägen 1,2 mil sydväst om Frankfurt vid trafikplatsen (Frankfurter Kreuz) på motorvägen A3 (Köln-München) och A5 (Hannover-Basel). Avfarten till flygplatsen är tydligt skyltad ("Flughafen").

De flesta bussarna avgår precis utanför terminal 1. Det finns många busslinjer och de viktigaste är: busslinje 61 till Südbahnhof i Frankfurt, linje 900 till stationen Oberhausen och buss 73 till Kelsterbach. Det finns en speciell flygbuss till Darmstadt och Lufthansa har en expresservice till Hahns flygplats, Heidelberg, Mannheim och Strasbourg.

Endast busslinjerna 61, 68, 73 och 975 stannar vid terminal 2, men man når terminal 1 via Skyline på två minuter.

Biluthyrning på Frankfurts flygplats

I båda terminalerna finns det diskar för sex biluthyrningsföretag: Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.  

Taxi

Utanför ankomsthallen i båda terminalerna finns det många taxibilar. En taxiresa till Frankfurt tar ungefär 20 minuter, om det inte är någon trafik, och kostar omkring € 20.00.

Flygplatsparkering

Vid båda terminalerna finns det stora parkeringshus som har direktingång till flygplatsen. För terminal 1 ska man följa skyltarna P1 till P5 och för terminal 2 ska man följa skyltarna P8 och P9. I P1, P4 och P5 finns det parkeringsplatser som är reserverade för kvinnliga resenärer. Kostnaden är: första halvtimmen € 1,50 och därefter € 3,50 per timme med ett maxpris på € 22,50 per dag. En veckas parkering kostar € 112,50 och den andra veckan är gratis. För varje dag därefter betalar man € 5,00 per dag.

Det finns ett övervakat parkeringshus vid terminal 1 som drivs av Airport Car Service (tel: +49(0)96 690 27901).

På flygplatsens södra sida finns det också en parkeringsplats (“Semesterparkering”), men där finns bara 1000 platser. Kostnad per vecka: under högsäsong € 64,00 och € 54,00 under lågsäsong.