Transport

Lokaltransport

Tåg

Flygplatsen har en tunnelbaneförbindelse med Nürnberg. Var 10-15 minut avgår ett tåg mot ändhållplatsen Hauptbahnhof, i stadens centrum.

Bil och buss

Nürnberg flygplats ligger endast 5 kilometer norr om stadens centrum, i utkanten av Nürnberg. Flygplatsen är lätt att nå via motorväg A3 (Frankfurt-Regensburg). Den här vägen anknyter till två andra motorvägar, A9 och A6. Tillsammans bildar de här motorvägarna en ringled runt omkring Nürnberg. 

Det finns en busshållplats framför terminalen. Buss 32 har en förbindelse med Nürnbergs centrum. 

Biluthyrning Nürnberg flygplats

Man hittar biluthyrningsföretagens diskar i ankomsthallen. Fyra biluthyrningsföretag finns på Nürnberg flygplats: Avis, Europcar, Hertz och Sixt. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Med taxi (tel: +49(0)911 194 10) tar det 15 minuter eller mindre att åka från Nürnberg flygplats till stadens centrum. En taxiresa till stadens centrum kostar omkring 16 euro. 

Flygplatsparkering

Det finns tre parkeringshus (P1, P2 och P3) och tre utomhusparkeringar (P7, P12 och P31) nära flygplatsterminalen. På Nürnberg flygplats webbsida hittar man aktuella priser för de olika parkeringsalternativen. Man kan också få information om parkering på flygplatsen per telefon via +49(0)911 937 1313.