Transport

Lokaltransport

Tåg

Från och med 2012, i god tid inför det Europamästerskapet i fotboll, kommer Kiev flygplats att ha en tågförbindelse till stadens centrum. Det kommer att finnas en station i den nya terminal D och en annan station nära de äldre terminalerna.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen precis väster om Boryspil och 2,9 mil sydöster om Kiev. Ukrainas huvudstad är enkel att nå med hyrbil. Flygplatsen ligger precis bredvid motorväg M03 vilken går till Kievs förorter.

Bussarna 316 and 316E går till Boryspils centrum. För den som vill ta bussen till Kiev så är POLIT-flygbussar det bästa alternativet. Dessa bussar avgår från flygplatsen var 20:e minut och går via Boryspilska-vägen, tunnelbanestationen Harkivska, Koskovka-torget (den centrala busstationen) och Urytsky-gatan, till Kievs järnvägsstation.

Biluthyrning Kiev flygplats

Biluthyrningsföretagen har sina diskar i ankomsthallen. Det finns tre biluthyrningsföretag på Kiev flygplats: Avis, Europcar and Hertz. Man kan även boka hyrbil i förväg, genom att använda de tjänster som erbjuds av EasyTerra. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

I ankomsthallen har Taxi Auto Ukraine (tel: +380(0)44 296 7318) en kiosk där man kan boka taxi till fast pris. En resa till Kievs centrum tar 30-40 minuter. Obs: både i och utanför terminalen närmas man av icke officiella taxiförare och människor som vill bära ens bagage. Man bör inte bry sig om dem. Speciellt bärarna är kända för att ta löjligt höga priser för sin 'service'.

Flygplatsparkering

Det finns flera olika parkeringsområden nära terminalerna på Kiev flygplats, med platser för kort- och långtidsparkering. Det går speciella bussar från de mest avlägsna parkeringsplatserna till terminalerna. Man betalar 10-15 hryvnia per timme.