Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen järnvägsförbindelse till flygplatsen. Det finns planer på att bygga en järnvägslinje eller på att göra en förbindelse till Budapest tunnelbana. Dessa planer kommer antagligen inte att sättas i verket tidigare än 2010.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 2 mil sydost om Budapests centrum, vid slutet av Üllői út (“Üllőigatan”), ett av de viktigaste trafikstråken i den ungerska huvudstaden. Det finns en separat fil för trafik till och från flygplatsen. Inom en förutsebar tid kommer den nya ringvägen M0 att erbjuda en bättre förbindelse, särskilt för de passagerare som vill resa till andra platser i Ungern.

Buss nummer 200 avgår ofta till tunnelbane- och tågstationen Köbánya-Kispest. Denna buss har tillräckligt med utrymme för bagage. Buss nummer 93 avgår från Terminal 1 en gång i halvtimmen till samma station. Det kostar 185 HUF att åka med båda bussarna.

Det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air har en flygbuss från Terminal 1 till Budapest.

Biluthyrning på Budapest Ferihegy flygplats

I terminalerna 2A och 2B finns diskar som tillhör olika biluthyrningsföretag: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National Alamo och Sixt. Man kan också boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar finns framför ankomsthallarna till terminalerna 2A och 2B. Inte alla taxibilar har taxameter så man måste göra upp om ett tydligt pris. En resa till centrum av Budapest kostar ungefär 5500 HUF.

I ankomsthallen finns en disk för flygplatsens minibuss (tel: +36(0)1 296 8555). Denna minibuss transporterar passagerare för ett fast pris på 2300 HUF till deras adresser i Budapest, men det måste finnas ett tillräckligt stort antal passagerare som åker i samma riktning. 

Flygplatsparkering

Precis framför terminalerna 2A och 2B kan man parkera i högst en timme. Priset är 150 HUF för 15 minuter. Lite längre bort finns en parkeringsplats där man kan betala cirka 300 HUF i timmen. Under sommarmånaderna (1 juni-30 oktober) är även ett område för långtidsparkering öppet. Priset är 4000 HUF för den första dagen, 8000 HUF för upp till fyra dagar och 10 000 HUF för upp till 15 dagar. Efter det är priset 500 HUF per dag. För information om parkering (tel: + 36(0)1 296 5232).