Biluthyrning Costa Rica

Biluthyrning Costa Rica

Bestämmelser och allmän information

På grund av inte särskilt bra vägar, fulla av hål, guppiga och ofta inte ens asfalterade, är det en stor sak och hårt arbete att köra i Costa Rica. Man bör sänka farten även om det inte finns några uppenbara skäl, och om man planerar att köra ut i terrängen (alltså utanför huvudvägarna) bör man hyra en fyrhjulsdriven bil. 

På motorvägen kör bilar om på vänster OCH höger sida och det är tillrådligt att tanka full tank innan man ger sig ut. Bensinmackar finns inte i överflöd så man bör vara uppmärksam på detta. 

Den högsta hastighetsgränsen är 56 mph/90 km/h även om en gräns på 40 mph/60 km/h gäller i många tätorter. Minimiålder för att hyra bil är 21 år. 

Att köra i Costa Rica med hyrbil

Huvudstaden San José ligger centralt och med tanke på Costa Ricas storlek kan man ta sig överallt i landet därifrån. Den ligger på ett avstånd av 11,6 mil från Puerto Limón vid Karibiska havet som är känt för sin bananhandel. Kuststaden kan nås på drygt 2 timmar. 

Andra platser som är väl värda ett besök är Puerto Viejo, längre bort längs den karibiska kusten. Ett äkta tropiskt paradis är Puerto Quepos, endast 6 mil (en timme) söder om San José. 

Vidare är ryggsäcksresenärernas samlingsplats Montezuma värd ett besök. Montezuma ligger på en halvö och är inte så lätt att ta sig till, även om de hänförande stränderna och den kärva omgivningen gör att det är mödan värt. 

Att hyra bil i Costa Rica

Flygplatsen i San José hyser flera biluthyrningsföretag, bland annat Alamo, Budget och Europcar. Att hyra en bil i förväg är ett annat alternativ. EasyTerra jämför priserna mellan de lokala biluthyrningsföretagen på ett för kunden behändigt sätt.