Biluthyrning Curaçao

Biluthyrning Curaçao

Bestämmelser och allmän information

Trafikreglerna på Curaçao påminner om dem i Nederländerna, om än med ett fåtal skillnader. Det är viktigt att hålla en maklig körstil. Man bör ta det lugnt och använda bromsarna allt som oftast. Man behöver inte bli förskräckt när någon kör om på vänster eller höger sida, till och med på vägrenen. 

Efter kraftiga regn är det lämpligt att hålla en hastighet på 19 mph/30 km/h på grund av hala vägar. Man bör vara uppmärksam på trevägskorsningar: trafik som kör rakt fram har företräde. 

Följande hastighetsbegränsningar gäller: 25 mph/40 km/h i städer och 50 mph/80 km/h på lokala vägar. I de flesta fall är minimiåldern för att hyra bil 23 år. 

Att köra på Curaçao med hyrbil 

Curaçao sträcker sig 6,1 mil på längden och mellan 5 och 14 km på bredden. Det är lätt att korsa hela ön inom en timme. Från huvudstaden Willemstad till grottorna i Hato, Westpunt (västra udden) och de tidigare plantagerna är platser som alla är väl värda ett besök. 

Vidare är Christoffelpark, med det 375 meter höga 'Christoffelberg' (berg) i mitten också en berömd plats. Nationalparken Shete Boka är värd ett besök eftersom det finns äggläggningsplatser för havssköldpaddor där.  Huvudattraktionen på ön är dock själva Willemstad med dess färgstarka arkitektur och historiska centrum, och ofta benämns som 'Västra halvklotets Amsterdam'. 

Att hyra bil på Curaçao

På flygplatsen på Curaçao hittar man många biluthyrningsföretag, bland annat Avis, Budget, Hertz och National. Man kan boka en bil genom EasyTerra också. Denna webbsida jämför priserna mellan många olika biluthyrningsföretag.