Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Cancún flygplats.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 2,2 mil sydväst om Cancún. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil. Från Cancún följer man motorvägen (Carretera) mot Chetumal. Avfarten till flygplatsen är tydligt markerad efter 2,2 mil. 

Det finns fasta busslinjer till de centrala busstationerna i Cancún (restid 35 minuter) och Playa del Carmen (restid över en timme). Man kan boka en plats på denna buss online.

Det finns flera busslinjer med resmål till Cancún och utanför, däribland Riviera Maya. Dessa bussar avgår när de är fulla och de stannar vid många hotell, vilket kan göra restiden lång. Man kan köpa bussbiljetter i en kiosk nära bagagebanden. 

Biluthyrning Cancún flygplats

Man kan hyra bilar i ankomsthallen i terminal 3. Fyra biluthyrningsföretag finns på Cancún flygplats: Budget, Dollar, Hertz och Thrifty. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.  

Taxi

Utanför ankomsthallen finns det en biljettkiosk där man kan boka och betala för en taxi (så man betalar inte chauffören). Det är fasta priser. Även om det är officiellt förbjudet kommer någon att komma fram till en i terminalen som vill ha en till kund i sin taxi. Cancún flygplats erbjuder möjligheten att boka en officiell taxi via flygplatsens webbsida. 

Flygplatsparkering

Det finns en stor parkeringsplats nära flygplatsingången. Man betalar 24 pesos per timme, max 150 pesos per dag. Även om denna parkeringsplats är bevakad rekommenderar vi inte att lämna ens hyrbil här över natten.