Transport

Lokaltransport

Tåg

Tunnelbanestationen Terminal Aérea ligger i inrikesterminalen. Tunnelbanetågen går ofta. För att resa till stadens centrum åker man till nästa station (Pantitlan) och byter till linje 1. Mer information på Mexico Citys tunnelbanas webbsida

Bil och buss

Flygplatsen ligger 1,3 mil öster om Mexico Citys centrum. Mexicos huvudstad är enorm så det finns flera olika sätt att ta sig till flygplatsen i hyrbil, beroende på var man utgår från. På flygplatsens webbsida kan man titta på en interaktiv karta för att bestämma sig för bästa vägen. 

Från flygplatsens stora busstation går bussar till flera olika resmål i staden och till andra ställen i närheten, såsom Cuernavaca, Puebla, Querétaro, Toluca, Pachuca och Córdoba.

Biluthyrning Mexico City flygplats

Man hittar biluthyrningsföretagens diskar i ankomsthallen i båda terminalerna. Det finns flera olika biluthyrningsföretag på Mexico City flygplats, däribland Avis, Budget, Europcar, Hertz, National/Alamo, Sixt och Thrifty. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Nära bagagebanden hittar man en disk som tillhör Transportacion Terrestre. Här kan man inte bara köpa bussbiljetter, utan också boka en auktoriserad taxi. Officiella taxibilar känner man igen på att de är vita och bruna och har flygplatsens logo. 

Flygplatsparkering

Det finns inte mindre än fem parkeringshus på Mexico City flygplats med plats för mer än 5 000 bilar totalt. För att parkera sin bil betalar man 44 pesos i timmen. Dagsavgiften är 246 pesos. Mer information om parkering på Mexico City flygplats via +52(0)55 1560 2797.