Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på Managua flygplats, men det finns ett i närheten: Best Western Las Mercedes Hotel‎ (tel: +505(0)2 559 900). Andra hotell i närheten av Managua flygplats är bland annat Hotel Real InterContinental Metrocentro (tel: +505(0)2 768 989) och Crowne Plaza Hotel Managua‎ (tel: +505(0)2 283 530). Det finns en disk i ankomsthallen där man kan boka hotell. För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser. 

Butiker och restauranger

Det finns ett ganska bra urval restauranger och (snack) barer, men som på så många flygplatser är priserna relativt höga. Taxfreebutikerna och souvenirbutikerna har absurda priser. Så kallad 'taxfree rom' till exempel, är dubbelt så dyr som i Managua! Souvenirer är också ganska dyra, även om kvaliteten är bra. 

Bagage

Av säkerhetsskäl kan man inte förvara sitt bagage på Managua flygplats. För förfrågningar om borttappade föremål kan man vända sig till informationskiosken. 

Information

I den centrala delen av terminalen (mellan den östra och västra flygeln) hittar man en informationskiosk för förfrågningar om flygtider och flygplatstjänster. 

Business

Det finns en VIP-lounge (tel: +505(0)2 332 355) i den östra flygeln som erbjuder grundläggande faciliteter såsom fax, kopiering och internetanslutning. Man kan inte hyra mötesutrymme. För detta får man vända sig till affärshotellen i Managua (se Hotell). 

Handikappade

Managua flygplats är väl handikappanpassad. Det finns breda, automatiska dörrar, anpassade hissar och toaletter, lågt placerade telefoner och rullstolsramper.

Andra tjänster

Det finns en filial till Banco de la Producción på Managua flygplats. Dessutom hittar man växlingskontor och bankomater. Det finns en turistbyrå i ankomsthallen såväl som flera resebyråer. Första hjälpen-kontoret kan man nå via telefonnummer +505(0)2 33 1111.