Biluthyrning Kanada

Biluthyrning Kanada

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 21 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i minst ett år. Ett internationellt körkort är att rekommendera och säkerhetsbälten är obligatoriska. Avstånden visas i kilometer. 

Vägarna är utmärkta och utanför den tätbefolkade regionen runt Toronto, Montréal och huvudstaden Ottawa, märker man hur lugnt det är på vägarna. Hastighetsbegränsningarna varierar mellan de olika grevskapen och att köra bil efter att ha druckit alkohol är strängt förbjudet (och övervakat). Det är hårda straff för att dricka och köra.  

Man bör tänka på att Kanada är ett tvåspråkigt land; i Quebec-regionen kan man räkna med vägskyltar på franska. 

Att köra i Kanada med hyrbil

Det oerhört stora landet Kanada är det näst största landet i världen (efter Ryssland) och inbjuder besökare till att göra vackra turer genom det frodiga landskapet. Nästan alla viktiga städer ligger i söder (längs gränsen till USA). Ju längre norrut man reser ju vildare blir terrängen. 

En trevlig tur går från Montréal till Quebec, 25 mil mot nordost. Den här hamnstaden har ett vackert historiskt centrum och, vilket är unikt i den nordamerikanska regionen, en gammal stadsmur. Turen tar inte mer än 3 timmar och är väl värd att göras. 

Sydost om Montréal ligger Ottawa. Avståndet är 16,5 mil (från Montréal) och huvudstaden med sina regeringsbyggnader kan man nå inom 2 timmar. Om man gillar att vara ute i det fria kan en tur norrut rekommenderas, en oas med frodigt landskap och lugn och ro väntar där. 

Att hyra bil i Kanada

Flygplatsen i Montréal hyser biluthyrningsföretag som Alamo, Avis, Budget,Dollar, Enterprise, Hertz, National och Thrifty. Man kan boka en hyrbil genom EasyTerra också. Den här webbsidan jämför flera lokala biluthyrningsföretag samtidigt.