Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 3,2 mil väster om Torontos centrum och är lätt att nå via motorväg 409 som har anslutning till motorväg 401. Det är också enkelt att ta sig till flygplatsen via 427. Avfarterna till flygplatsen är tydligt skyltade. Det finns också skyltar längs motorvägen som visar vilka terminaler de olika flygbolagen använder.

Det finns flera olika busslinjer mellan flygplatsen och Toronto. Linje192 som sköts av Toronto Transit Commission (tel: +1(0)416 393 4636) är en flygbuss (Airport Rocket) till tunnelbanestationen Kipling (metrolinjen Bloor-Danforth). TTC-busslinjen 58A går till stationen Lawrence West (metrolinje Spadina). GO Transit har expressbussar till stationerna York Mills och Yorkdale.

Dessutom har hotellen en speciell flygbuss (Pacific Western Airport Express) och på natten går det bussar mellan flygplatsen och flera olika destinationer i Toronto (det vill säga Danforth Avenue, Bloor Street, Yonge Street och Eglinton Avenue).

Biluthyrning på Toronto Pearson internationella flygplats

Biluthyrningsfirmorna Avis, Budget, Dollar/Thrifty, Hertz och National/Alamo har diskar i ankomsthallen. Utanför flygplatsen finns det två andra företag: Discount och Enterprise. Till dessa biluthyrningsfirmor går det en gratis flygbuss som man måste boka i förväg. Man kan också boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsfirmor i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxibilar utanför alla terminalerna och de flesta av dem håller sig till de officiella priserna. Man hittar priserna på flygplatsens webbsida: för destinationer i  Toronto.

Flygplatsparkering

Det finns garage vid alla terminalerna som är direkt anslutna till flygplatsen. Avgifterna för att parkera i garagen är $ 3.00 per halvtimme. Man betalar högst $ 24.00 för den första dagen och $ 120.00 för hela veckan.

Precis utanför flygplatsen finns det ett stort parkeringsområde (Reduced Rate Lot, avgift: $2.50 per halvtimme. Man betalar högst $ 14.50, per dag och $ 65.00 per vecka). LINK-tåget går mellan parkeringsområdet och terminalerna.