Transport

Lokaltransport

Tåg

Just nu håller man på att arbeta med en höghastighetsförbindelse mellan Vancouvers centrum och flygplatsen. Denna så kallade ‘Canada Line’ kommer att vara färdig i slutet av 2009 och kommer att ansluta till Sky Train-systemet i Vancouver.

Bil och buss

Från Vancouver kan man ta sig till flygplatsen via Arthur Laing Bridge och därefter Highway 99 south. Avfarten till flygplatsen är tydligt markerad. Flygplatsen ligger på 3211 Grant McConachie Way.

Airporter bus (tel: +1(0)604 946 8866) upprätthåller en pendelförbindelse med Vancouver. Bussen stannar vid flera hotell, vid kryssningsfartygsterminalen och vid de stora buss- och tågstationerna.

Busslinje 424 avgår från inrikesterminalen till Airport Station bussterminal och från denna station går det bussar till Vancouver och andra platser i British Columbia.

Biluthyrning på Vancouver internationella flygplats

Biluthyrningsföretagen Alamo, Avis, Budget, Dollar, Hertz, National och Thrifty har diskar i ankomsthallen. Man kan också boka hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar finns utanför ankomsthallen till utrikes- och inrikesterminalerna. Alla taxibilar har taxameter. Att resa till Vancouvers centrum kostar omkring 25 CAN $. Limousin kan bokas genom Limojet Gold Express (tel: +1(0)604 273 1331).

Flygplatsparkering

Precis utanför terminalen finns det ett parkeringshus, ‘Parkade’. Plan P1 är endast för att hämta och lämna passagerare och plan P2 och P3 är till för korttidsparkering. Bredvid garaget finns det en långtidsparkering (‘ekonomisk bilparkering’). För billigare parkering kan man parkera på ett område som ligger längre bort från terminalen. Därifrån går det en gratis flygplatsbuss. Ytterligare information om parkering kan fås på telefon (tel: +1(0)604 207 7077).