Biluthyrning USA

Biluthyrning USA

Bestämmelser och allmän information

Det vidsträckta USA är perfekt för långa och omfattande bilresor. Det relativt låga bensinpriset, de utmärkta förbindelserna och breda vägarna garanterar oförglömliga bilturer över landet med obegränsade möjligheter. Körbekvämligheten är resutatet av ett behov då avstånden är enorma. Vägskyltarna visar avstånden i miles och en mile är omkring 1,6 km.

För att hyra bil i USA måste man vara 21 år gammal och ha haft körkort i 1 år. Förare under 25 kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare. Man bör uppmärksamma att hastighetsbegränsningarna varierar från stat till stat. En annan sak att tänka på är att man kör om både på vänster och höger sida på många vägar. Man bör vara mycket uppmärksam på detta och inte byta fil för ofta, eller som amerikanarna säger: 'Stanna i din fil!'.

Att köra i USA med hyrbil

De viktigaste städerna i USA ligger på väst- och östkusten. Längs västkusten hittar man städer som Los Angeles och San Francisco och längs östkusten New York och Washington DC.

En trevlig tur är att köra från Los Angeles till Las Vegas. Bilresan är ungefär 43,5 mil på Interstate 15 och går förbi vackra landskap. Att köra på den legendariska Vegas Strip är också en upplevelse.

Om New York är utgångspunkt kan man välja att besöka Niagarafallen. Detta naturfenomen på gränsen till Kanada ligger 50 mil nordost från den största staden i USA. Färden går rakt genom staten New York och tar ungefär 5 timmar.

Äventyrliga resenärer kan välja att åka från 'kust till kust', genom Appalacherna, de oändliga Great Plains och de kärva Klippiga bergen, en legendarisk upplevelse om än en lång väg... en mycket lång väg. Den 500 mil långa bilturen går via den kända Route 66, nästan 400 mil mellan Chicago och Los Angeles.

Att hyra bil i USA

Alla de större flygplatserna har ett stort utbud av biluthyrningsföretag, däribland Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz och National. Man kan också boka en hyrbil genom EasyTerra. Denna webbsida jämför priserna mellan lokala biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.