Transport

Lokaltransport

Tåg

DFW flygplats är inte direkt ansluten till en järnvägsstation, men på den södra sidan av flygplatsen ligger CenterPort/DFW flygplatsstation. Pendeltåg går till både centrum av Dallas och Fort Worth. För att ta sig till stationen måste man ta en speciell buss till parkeringsplatsen för långtidsparkering.

En tunnelbanestation kommer att öppnas mellan terminal A och B 2014. Denna brandgula tunnelbanelinje kommer då att upprätthålla förbindelsen till Dallas och Las Colinas.

Bil och buss

Dallas/Fort Worth flygplats är belägen 2,4 mil nordväster om Dallas centrum och 2,9 mil nordöster om Fort Worth. Det finns flera olika vägar till och från flygplatsen: på den norra sidan av flygplatsen går motorvägarna 114, 121 och 635 och på den södra sidan motorvägarna 183 och 360. Från Dallas centrum kör man sin hyrbil via Interstate 35 East norrut och tar sedan  Highway 183 till International Parkway, vilken går direkt genom DFW flygplats.

Dallas Area Rapid Transit upprätthåller service med expressbussar till Dallas och Irving. Bussar som drivs av Airporter (tel: +1 817 267 5150) går också till ett flertal destinationer, bland annat till stora hotell i Fort Worth.

Biluthyrning Dallas/Fort Worth flygplats

Det finns tio olika biluthyrningsföretag på Dallas/Fort Worth flygplats, men varje företag finns inte i alla terminaler. Man kan hyra en bil hos Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, E Z Rent, Hertz, National och Thrifty. Hyrbilarna står parkerade nära DFW:s flygplats södra ingång; en speciell buss går till och från denna parkeringsplats var femte minut. Man kan även boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Utanför ankomsthallen finns det taxibilar som alla har taxameter. Det finns emellertid även taxibilar som har ett fast pris (US$40 till alla platser inom Dallas affärsdistrikt, US$43 till affärsdistriktet i Fort Worth). Man bör fråga föraren innan man sätter sig i bilen.

Flygplatsparkering

Det finns parkeringsgarage och parkeringsplatser för korttidsparkering i närheten av alla terminaler. Parkeringsplatserna för långtidsparkering ligger längre bort, men speciella bussar går mellan flygplatsen och dessa parkeringsplatser. Vidare information om parkering på DFW flygplats via +1 972 574 7275.