Transport

Lokaltransport

Tåg

AirTrain JFK går till stationen Howard Beach på tunnelbanelinje A. Det finns också en förbindelse med Long Island Rail Road (LIRR) på Jamaica Station. Där kan man också byta till lokalbussar.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen 2,4 mil sydost om Manhattan, New Yorks hjärta. Flygplatsen ligger utmed motorvägen Van Wyck (I-678). För att komma till Manhattan följer man denna väg norrut tills den korsar I-495 (motorvägen till Long Island). Där kör man i riktning Eastern Long Is/Manhattan. Avfart 17W tar en till I-278 som går över Williamsburg Bridge till Manhattans centrum.

New York Airport Express Bus Service upprätthåller en direktförbindelse med den centrala busstationen i New York (Port Authority Bus Terminal), Grand Central Station (tågstation) och Penn Station (tunnelbanestation). Reguljära stadsbussar förbinder också flygplatsen med flera olika destinationer i New York och vidare finns det långdistansbussar till flera platser i Long Island, Westchester, Upstate, Connecticut, New Jersey och Pennsylvania.

Man kan också välja att resa med Super Shuttle Manhattan, en buss som går till alla destinationer på Manhattan och som man tar från utgången.  

Biluthyrning på New York JFK flygplats

I ankomsthallen finns det diskar för biluthyrningsföretagen Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz och National. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det står många ‘yellow cabs’ utanför ankomsthallen (tel: +1(0)212 692 8294). Det är en fast avgift på $45 (2007) för en resa till och från Manhattan. 

Limousiner med förare kan bokas genom Classic Limousine (tel: +1(0)631 567 5100) och Tel Aviv Car and Limousine Service (tel: +1(0)212 777 7777).

Flygplatsparkering

Det finns parkeringsplatser och/eller garage vid varje terminal. För den första timmen betalar man $3 per timme med en maxavgift på $30 per dag. Området för långtidsparkering ligger 6,5 kilometer från terminalerna utmed Lefferts Boulevard. Där betalar man $15 för den första dagen och därefter $5 för varje åttatimmarsperiod man parkerar. Man får ta med i beräkningen att det tar 30 minuter att ta sig från långtidsparkeringen till terminalerna. För mer information om parkering på JFK ring tel: +1(0)718 244 4168.