Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns en tågförbindelse till Philadelphias centrum, R1, som drivs av Southeastern Pennsylvania Transport Authority - SEPTA (tel: +1(0)215 580 7800). Tåget avgår en gång i halvtimmen till bland annat Amtrak Station på 30th Street, Greyhound busstationen och University City. En enkel biljett kostar 7 $.

Bil och buss

Det är lätt att ta sig till flygplatsen via I-95 South (Interstate 95) eller via I-76 East. Avfarten till flygplatsen är tydligt markerad.

Vid Commercial Transportation Roadway finns det terminaler för kollektivtrafiken. Busslinjerna 37 och 108 förbinder zon 1 med Philadelphias centrum.

Biluthyrning på Philadelphia internationella flygplats

Biluthyrningsföretagen Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz och National har sina diskar i zon 2. I bagagehallen finns det telefoner man kan använda för att kontakta dessa för att hyra en bil. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom EasyTerra som jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag.

Taxi

I zon 5 på Commercial Transportation Roadway finns det taxibilar, i zon 6 flygplatsbussar och i zon 7 limousiner. Taxi använder sig av ett fast pris på 26,25 $ till centrum i Philadelphia. Minimiavgiften från flygplatsen är 10 $. För ytterligare information om transport till Philadelphia eller andra resmål (tel: +1(0)215 937 6958).

Flygplatsparkering

Av säkerhetsskäl var parkering på bottenvåningen vid bagagehallen inte tillåten under en tid, men nu är det återigen tillåtet. Det kostar dock mer: 3 $ för den första halvtimmen och därefter 2 $ per timme. Efter 4 timmar tillämpas en dagavgift på 38 $. På inomhusparkeringarna är avgifterna desamma för de första 3,5 timmarna, men dagavgiften är lägre, 17 $. På ekonomiparkeringen är dagavgiften 9 $. För ytterligare information om parkering kan man kontakta Philadelphias parkeringsmyndighet (tel: +1(0)215 683 9840).