Transport

Lokaltransport

Tåg

Om man vill resa till västra Nya Zeeland med tåg så tar flygplatsens bussförbindelse en till stationen Mt Eden. Om man väljer att resa söderut så kan man ta en annan buss till stationen Papatoetoe (se nedan).

Bil och buss

Flygplatsen är belägen 2,1 mil sydväst om Aucklands centrum. Man kan ta motorvägarna 20A och 20B för att komma dit. Utanför rusningstider tar det 40 minuter att komma till Auckland och 20 minuter till Manukau.

Det finns en speciell busslinje som sköts av Citybus, vilken avgår var 15:e minut. Airbus Express tar besökaren till Aucklands centrum 24 timmar om dygnet. Busslinjerna 375 och 380 går från flygplatsen till centrum av Botany och Manukau. För mer information och tidtabeller gå till MAXX reseinformation (tel. +64(0)9 366 6400).

Biluthyrning på Auckland flygplats

Det finns biluthyrningsföretag på båda terminalerna: Avis, Europcar, Hertz, Thrifty en Budget. Man kan boka hyrbil i förväg med EasyTerra. Denna webbsida jämför flera olika biluthyrningsföretag och deras priser.

Taxi

Taxibilar är tillgängliga på båda terminalerna. En resa till Auckland kostar omkring 70 NZD. Flygbussen kostar 35 NZD per person. 

Flygplatsparkering

Det finns tillräckligt många faciliteter för kort- och långtidsparkering på gångavstånd från båda terminalerna. En dags korttidsparkering kostar 32 NZD. Om man vill parkera bilen i sju dagar så kostar det 100 NZD. För mer information om parkering på Auckland flygplats, vänligen skicka e-post till parking@aucklandairport.co.nz.